2008. március 23., vasárnap

Diszkrimináló hagyományok

Alcím: Le a szadista locsolókkal!!!

Előre is elnézést szeretnék kérni azon értelmes és az erőssebbik nemhezt tartozó rétegtől, aki nem szokta űzni a locsolásos, tiszteletreméltó hagyományunkat. Illetve még mindazon személyektől akik nem osztják véleményemet és netalán e szöveget egy fanatikus feminista dumának nyilvánítanák és megsértődnének, jelzem a szövegben kitalált szereplők csak a fantázia szülöttjei s ha netalán valós személyekre hasonlítanak az csak a véletlen műve.

Annak ellenére, hogy szüfrázsettjeink már rég kiharcolták jogainkat még mindig akadnak olyan esetek, ahol a nőket nem egyenlő félként kezelik, sőt ez a jelenség már egyenesen hagyomány és persze a hagyományokat fenn kell tartani, ápolni kell és ezt a férfiak nagy odaadással meg is teszik. Ilyen eset például a Húsvét, megvizsgálva az ünnepet rájöttem hogy, ez az egész nem más mint egy diszkriminatív szertartás.

Röviden vázolni fogom, hogy miként is állnak a dolgok a mi kis ünnepünkön. A lényeg, a nagy buli az másodnapján van, amikor a kedves, figyelmes, udvarias kis, nagy és idős srácok, természetes módon a hagyományhoz híven (ezt a jelentős részletet nem szabad kifelejteni) elindulnak locsolni. Na már most ez így mind szép és jó de a baj itt kezdődik: valaki megkérdezte e a nőket, hogy ők akarják e, hogy meglocsolják, ők élvezik e, hogy egy szadista hapsi a már csekély 10 éves kölnivel vagy a legbüdössebb spryel s az arcán látszodó démonikus mosollyal szórja rá a “hervadás elleni csodaszert”? Igaz, amikor a srácok bejönnek tisztelet tudóan megkérdezik, hogy szabad e locsolni de szegény ártatlan kis csaj merné azt mondani, hogy nem mikór szembe vele legalább öt locsolásra kiéhezett srác áll. Hát én kétlem, hogy akad ilyen merész, a mártiri sorsot vállaló csaj de ha akad akkór tiszteletemet fogom leróni sírhalma fölött. De mindez a kín és fájdalom amit e pár perc alatt átélünk míg meglocsolnak (az új frizurának meg a kontynak lőttek na meg persze a spéci Húsvétra vásárolt hiper-szuper drága ingnek is hiszen egy nagyon finom anyagból készült s a sok lötty ami e nap folyamán rákerül tönkreteszi) még nem is elég. Ezutánn jön az úgynevezett megvendégelés. Még meg is fizetjük, hogy ennyi kárt okoztak a személyiségünknek, stabil szociális helyzetünket kibillentették hiszen új inget kell venni ami egy nem számított kiadásnak tekinthető és komoly károkat okozhat, akkár a társadalmi ranglétrán lenebb kerülhetünk is. A fizetség alatt azt értem, hogy “pusztítani mindent ami az asztalon van” jelenet következik. Mindezt, mi a legszebb és a legörömtelibb mosollyal kell végig elszenvedjük, eltűrjük.

Kedves nő társaim, fogjunk össze, ne tűrjük ezt a megaláztatást...azt a mindenit.... :)


6 megjegyzés:

Névtelen írta...

ejjha!azt a rézfán fütyülőjét!hát kedves feminista társam, engedd meg, hogy ez ügyben ne értsek veled egyet, ugyanis a hagyományokat ápolni kell és az ápolásban el ne feledjük a másod nap is benne van, amikor is vissza lehet adni sokszorosával az imént említett anyagi és mindennemű egyéb károkat...ugye elég világos voltam?!...no meg el ne feledjük, hogy csak nem akarsz elhervadni...:P

Névtelen írta...

hat kedves nevtelen tarsam, en megengedem h ne ertsel velem egyet :) na hat ami a harmad napot illeti (gondolom arra gondoltal, hiszen akkor kellene a noszemelyek locsolkodjanak) hat az mar tobb generaciora visszamenoleg kihalt szokas. na mar most ha jonnek en es harmadnapjan elindulnek bosszut allni, bocsanat, a hagyomanyt apolni, kisse furan nezne ram a joenp :)
na meg hervadasom liliom hullasa lenne:)
kellemes husvetozast!

Timeacska írta...

pedig nem is iranyitottam feled a locsoloimat, ahogy megigertem, en is veled egyutt szenvedtem:(. Azt a fittyfan futyulojet, ahogy mifelenk, Maroson mondjak ezt a josagos kis mondast, melyet a harmadnapot a masodnappal osszeteveszto nevtelen, ebben a szempontbol nem feminista kedves tarsunk irt, megkeredenem tole, hogy hany napig sutotte azokat a karokat melyeket a kedves masnemu embertarsaink megesznek mikozben olyanokat locsognak, hogy mar nemcsak a sajat kellemes illatunktol jon meg a gyomrunknak amaz oly kellemes tulajdonsaga, miszerint kint szeretne lenni a bentlevo...szal...merthat egy rendes haziasszony vagy hazikisasszony, aki (marmost bocsanat a tobbiektol)ad valamit az onbecsulesere s a tiszteletere, az nem uzleti megennivalot tesz az asztalra karnak, hanem sajat keszitesu enni valot, az bizony nem egy vagy ket orat ult szombaton a konyhaban, hanem en szemelyszerint edesanyammal csekely 10 es fel orat ultunk, megallas nelkul, annak ellenere hogy jol belevoltunk mar jove az ily fajta strappaba...sajnalom, hogy ily hosszas lett a kommentem, vagy a megjegyzesem, de ez szivem csucskenek a tuhegyen oly billegosen allt, hogy ide kifroccsent...:)

kéz léna írta...

{(bar ismerve a fejlodest par ev mulva r26ossal jarnak majd).. tele eszenciaval.} mindenesetre tanacsolom, hogy inkabb probald ilyenkor, ha mar nem lehetsz ferfi, a 6eves kolnit szagolni, mert ha a lehelletukhoz teved a kis orrod.... pfaj

Névtelen írta...

asszontam , nemregen, hogy 20eves, feminista, tapasztalatlan, ifju holgyek fotoblogjaba nem szolok bele, de, mivelhogy ez a bejegyzes nem fotorol szol, belekotyogok: kedves holgy, ha nem akarod hogy meglocsoljanak husvetkor, zard be az ajtot, menj el hajduszoboszlora aztatni magad vagy ahova akarsz, de ne a blogodon irj (mar elnezest) hulyesegeket :-) ennyire egyszeru. Zsenge korod miatt meg lehet bocsajtani neked, es remelem, hogy valamikor eszedbe jut, amit most irni fogok: ha hiszel a feminizmusban, sajnos, sokszor fogsz meg csalodni (tavolrol sem vagyok antifeminista, de egyenjogusag nem volet, nincs es nem is lesz... vannak, amik a ferfiakat illet meg, vannak amiket a nok csinalnak jobban es profibban, ez van)

Névtelen írta...

oh tisztelt acs ur (kinek tapasztalatat mero mutatoja uti a csillagos eget), koszonom kedves latogatasat. a husveti tippet, hajduszoboszloval kulonosen ertekelem, h en erre meg nem is gondoltam, hat igen, nekem meglehet bocsajtani, hisz meg zoldfulu vok. hodolatom uram, hogy ily kegyes velem szembe. na meg a jovore valo meglatas, lenyugozo, lelegzetet sem kaptam mikor elolvastam: fogok meg csalodni ha hiszek a feminizmusba, meg nincs egyenjogusag...komolyan mondom, uram legyen a mentorom! :P :D
mely tisztelettel es hodolattal, egy halando, tapasztalatlan, zsenge koru holgy